Havalandırma fanı elektrik tüketimi de tüm cihazlar gibi merak konusudur. Yüksek fayda sağlayan havalandırma fanları düşük enerji tüketim ürünleridir. Havalandırma fan kapasitesine bağlı olarak enerji kullanmaktadır. Süreli ya da 24 saat süreli kullanım bedelleri kolaylıkla tespit edilebilmektedir.

Fan teknolojisi çeşitli ekipmanın birleşiminden oluşmaktadır. Bunlar motor, fan göbeği, ısı yalıtım ürünü ve sirkülasyon sistemleri olarak bilinmektedir. Havalandırma fanlarının genel amacı bulunduğu ortamdaki kirli havayı atarak temiz havayı içeri almaktır.

Havalandırma Fanı Elektrik Tüketimi Ne Kadardır?

Havalandırma fanları bulunduğu alanda etkin olabilecek güçte tasarlanmaktadır. Bu da motor gücüne bağlı olarak tüketim değerlerinde farklılık oluşturmaktadır. Genel olarak havalandırma fanları az enerji tüketimi özelliğine sahip ürünlerdir. Yaygın kullanılan bir havalandırma fanının ortalama saatte 75 W ile 100W arasında elektrik kullandığı görülmektedir.

Bu değer üzerinden fanın tüm gün açık olduğu düşünüldüğünde 24x 75= 1800Wat olduğu görülmektedir. Aynı şekilde 24x100= 2400W olarak harcama göze alınmaktadır. Yüksek işlevli ürünler olarak bilinene havalandırma fanları hayati önem taşımaktadır. Çünkü otoparklar, endüstriyel alanlar, AVM ve hastanelerde havalandırma fanı kullanılmaktadır.

Havalandırma Fanı Özellikleri Nelerdir?

Havalandırma fanı, tüm yaşam alanlarında kullanılan ve temiz hava sağlayıcı ürünlerdir. Üretim teknolojisi gereği havalandırma fanı birden fazla parçadan oluşmaktadır. Bunlar fan kanatları, sirkülasyon kaidesi, motor ve fan göbeği gibi etkin parçalardır. Ayrıca havalandırma fanları kovan tipli ve kanatlı olarak tasarlanmaktadır. Bulunduğu alanda hangi türden daha fazla verim alınacak ise o tür kullanılmaktadır.

Havalandırma fan ihtiyacı bulunan tüm özel kurumsal işletmeler ERF Group ürünlerini tercih ederek yüksek verim alabilmektedir. Kolaylıkla erişim sağlanabilen üretici ve tedarikçi olarak sektörde farkını yansıtmaktadır. Havalandırma fanlarının ortak özelliği sıcak soğuk hava sirkülasyonu sağlamalarıdır.

Havalandırma Fanı Saatlik Elektrik Tüketim Bedeli Nedir?

Havalandırma fanlarında saatlik ve günlük enerji tüketimi kolaylıkla hesaplanabilmektedir. Orta ölçekli bir fan saatte 75 ile 100 watt elektrik tükettiği bilinmektedir. Bu değer, gayet ekonomik olmasına rağmen havalandırma fanları yüksek verimli ürünlerdir. Bu değer üzerinden 24 saatte 1800 watt elektrik tüketimi olduğu bunun da 1.8 kw’ a denk olduğu bilinmektedir.

Elektrik fiyatının kilowatı 44 kuruş olarak bilindiğinden kolaylıkla tüketim bedelleri bulunabilmektedir. Havalandırma fanı tedarik etmek isteyenler öncelikle internet erişimi sağlayıp ürün özelliklerini öğrenmesi gerekmektedir. Ayrıca firma uzmanlarından alınabilecek teknik destek sayesinde kurulum alan değerlendirmesi yapılarak fan tercihi yapılmalıdır.

Havalandırma Fanı Enerji Tüketimi Nasıl Hesaplanır?

Havalandırma fanları, okul, hastane, alışveriş merkezi, endüstri alanları, otopark ve depolarda kullanılmaktadır. Fan motor gücü ve saatteki elektrik enerji tüketimi hesaplanarak kullanım sürecindeki bütün tüketim bedeli hesaplanabilmektedir.

Havalandırma fanları arasında ortalama tüketim oranı 75 watt ile 100 watt arasında değiştiği bilinmektedir. Buradan yola çıkarak 24 saat ve aylık tüketim bedelleri hesaplanabilmektedir. Elektrik enerjisinin Kwatt saati 44 kuruş olarak değerlendirilerek günlük ve aylık tutarlar hesaplanabilmektedir.

ERF Group fanlarında amaç az enerji tüketimiyle çok verim alınabilmesidir. Çok verimli bir sistem olarak bulunduğu alanda az elektrik harcar ve ekonomik katkı sunar. Üretim teknolojisi gereği tüm havalandırma fan türleri bu ilke doğrultusunda kullanıma sunulmaktadır. Pervaneli ve silindir biçimli olarak üretilen havalandırma fanları kurulum alanında hayati önem taşımaktadır.

Havalandırma Fan Çeşitleri

Havalandırma fan çeşitleri arasında en çok merak edilen hangi fanın daha az elektrik tüketimi yaptığıdır. Bu durum kullanıcıların fan seçiminde önemli bir etken olabilmektedir. Hayatın her alanında görülebilen fan çeşitleri;

  • Kanal fanı,
  • Aspiratörler,
  • Vantilatörler,
  • Salyangoz fanlar,
  • Çatı fanları,
  • Duman tahliye fanları,
  • Isı değişim fanları,
  • Menfezler,
  • Aksiyel fanlar,
  • Hücreli fanlar,

Plastik fanlar olarak bilinmektedir. Her biri kullanım alanı ve amacına uygun olarak tercih edilmektedir. ERF ürün gruplarında bulunan havalandırma fanları genel olarak endüstriyel alanlarda kullanılmaktadır.

Havalandırma Fanında Dönüş Tasarımı

Havalandırma fanları bulunduğu alandaki kirli havayı atarak temiz hava ile değiştirme görevi üstlenmektedir. Bu noktada fan dönüş yönlerinin doğru konumlandırılması büyük önem taşımaktadır. Galvaniz sacdan imal edilen sirkülasyon fanlarında ısı yalıtımı yapılmaktadır.

Kaset benzeri, şase gövde etrafına cam yünüyle ısı yalıtımı yapılmaktadır. Bu sistem sayesinde radyal fan, doğa koşulları, ısı değişimi ve nemden etkilenmeden kesintisiz çalışmaktadır. Kanal fanlar da benzer şekilde çalışmaktadır.

Geniş bir kullanım alanına sahip olan fanlar sadece ortam havalandırmakla kalmayıp elektrikli cihazların ortam koşullarına uyum sağlayabilmesi için de kullanılmaktadır. Sektörün öncüsü olarak çalışan ERF Group fanları tercih edilerek yüksek verim alınabilmektedir. Yüksek verimli ürünler olmasına rağmen az elektrik yakar. Firma ürünleri arasında yüksek kalite havalandırma fanları gibi her türlü yedek parçalar da bulunmaktadır.

Endüstriyel Havalandırma Fanı Kullanım Alanları

Endüstriyel fan olarak tanımlanan aksiyel fanlar, sağlıklı hava sağlayabilmek için kullanılmaktadır. Bulunduğu alanda yaşam kalitesini artırmasına bağlı olarak ilk tercih ürünleridir. AC sistemli jet fanların kullanım alanlarına göre seçilmektedir.

Kurulum alanında hava debisi ölçülerek sitem oluşturulması gerekmektedir. Aksi halde beklenen verim alınamaya bilmektedir. Endüstriyel fan olarak ifade edilen kanal tipi ya da jet fanlar, karayolu tünelleri, metrolar, soğutma kuleleri gibi hassas alanlarda kullanılmaktadır.

Air Condition sistemi olarak bilinen özellik fanlardan beklenen verimin alınmasını sağlamaktadır. ERF Group internet sitesi 7/24 ziyaret edilerek güvenle seçim yapılabilmektedir. Güvenli kurulum ve yüksek verim alınabilmesi için ise mutlaka profesyonellik gerekmektedir.

Havalandırma Fanı Çekiş & Atış Özelliği

Endüstriyel havalandırma fanı tasarım ve üretim ayrıcalığı gereği istenmeyen havayı iterek temiz havayı çekmektedir. Yüksek mühendislik ve tasarım çalışması gerektiren endüstriyel fanlar, duman, gaz duyarlılığı bulunan sistemlerdir. Dolayısıyla beklenen verimin alınabilmesi kurulumun kusursuzluğuna bağlı olmaktadır.

Endüstriyel fan kurulum alanında hava kalitesinin mutlaka değerlendirilmesi gerekmektedir. Havalandırma sistemleri gelişen teknoloji ürünleri arasında daima öne çıkmaktadır. Damperli havalandırma fanları teknolojisi bulunduğu alanda hava basıncına göre uyum sağlayabilme avantajı sunmaktadır. Sistem kurulumu yapıldıktan sonra ise mutlaka periyodik bakım çalışmaları yapılmalıdır.

Havalandırma Fanlarında Enerji Tüketiminin Önemi

Havalandırma fanları, bulunduğu alana kaliteli hava sağlamakla görevli teknik sistemlerdir. Cihazlardan beklenen verim alınması ve aynı zamanda kullanıcıların az enerji tüketimi beklentisi bulunmaktadır. Kurulum ve kullanım amacına uygun olarak tasarlanmakta ve kullanıma sunulmaktadır.

Duman ve gaz kontrol fanları, jet fanlar, otoparklar, hava kontrol kuleleri ve karayolu tünellerinde kullanılmaktadır. Cihaz parçalarının kontrolü yapılarak filtre temizliği yapılması gerekmektedir Bu sayede ortama salınabilecek partiküllere izin verilmemektedir.

ERF Group uzmanlarından alınabilecek profesyonel hizmet ve yüksek kalite ürünlerle en yüksek hava kalitesi sağlanabilmektedir. Uygun fiyata kurulabilecek havalandırma fanlarından en az enerji tüketimiyle en yüksek temiz hava alınabilmektedir.

Salyangoz Fan ve Radyal Fan Arasındaki Farklar Nelerdir?
SONRAKİ YAZI