Günümüzde havalandırma filtrelerinin kullanılması önemlidir çünkü kullanıcılara daha fazla konfor ve daha iyi bir ekonomik sonuç garanti eder. Tesislerin ve makinelerin iyi bir şekilde korunması için de havalandırma filtresi çok önemlidir. Ekonomik sonuçları ise hemen ölçülebilir değildir, bunun yerine kirlilik derecesinin düşürülmesi hemen gözlemlenebilir. Kontaminasyona da katkıda bulunan partiküller çok ince partiküllerdir ve bu nedenle filtrasyonları oldukça etkili filtrelerin kullanılmasını gerektirir. Tam da bu noktada ERF Group ürünleri devreye girmektedir.

Hava Filtrelerinin İşlevleri

ERF Group havalandırma sistemleri ne işe yarar sorusuna bakacak olursak, borular, difüzörler, altlıklar gibi tüm bileşenleri çok büyük toz toplayıcılardır ve bunların temizlenmesi çok zaman ve hatırı sayılır bir masraf gerektirir. Bir tesis yıllardır faaliyetteyse ve etkili bir filtrasyon sistemi yoksa tüm bileşenler partiküller ve liflerle tıkanır. Genel olarak ısıtma ve soğutma bataryalarının veriminde azalma hoparlörlerin ve tezgahların kirli ve bakımsız görünümü sistemlerin daha fazla aşınmasını sağlar.

Havalandırma Filtresi Nedir

Ayrıca, ERF Group uygun filtreleme, belirli bir ortamda çalışan veya bulunan insanlar için çok konforludur. Bildiğimiz gibi hava, saman nezlesi gibi bir dizi alerjik tipte rahatsızlığa yol açabilen biyolojik kökenli parçacıklar içerir. Sigara dumanı da, özellikle sigara içmeyenler için, istemedikleri halde kirli havayı solumak zorunda kalanlar için oldukça rahatsız edicidir.

Havalandırma Filtresi Özellikleri

Günümüzde tıbbi araştırmalar, havada dağılan ve akciğerlere ulaşabilen partiküllerin 0,3 mikron büyüklüğünde olduğunu, daha büyük olanların ise üst solunum yollarında durduğunu göstermiştir. ERF Group hava filtrelerin çapı yaklaşık bir mikron olan partiküllere karşı etkinliği olmadığı için yüksek verimli veya mutlak filtrelerin kullanılması gerektiği açıktır.

Son yıllarda hastanelerde ve özellikle ameliyathanelerde hastane enfeksiyonlarının yayılmasını kontrol altına almak için ERF Group hava filtrelerinin önemini görmek mümkün olmuştur. Gıda ve ilaç endüstrileri bile ürünlerin raf ömrünü uzatmak için yüksek derecede hava filtrelerine ihtiyaç duyar. Fermantasyon önleyici ürünlerin kullanımına başvurmak yerine, fermantasyondan sorumlu mikroplar ERF Group hava filtreleri ile durdurulabilir. Birçok çelik ürünü, daha temiz ortamlarda üretildiğinde daha iyi özellikler de sergiler.

Hava Filtrelerinin Kullanılması

ERF Group ürünleri kapsamında maksimum filtrelemenin vazgeçilmez olduğu bir alan, detayların sonsuz küçük toleranslarla çalışıldığı elektronik endüstrisidir. Aslında, kirleticilerin parçacıklarının boyutları bileşenlerin kendi boyutlarından bile daha yüksek olabilir. Tüm bunları elde etmek için, yıllar içinde havayı kirletme ve filtreleme metodolojilerini ve tekniklerini inceleyen ayrı bir uzmanlık yaratıldı.

Hava kirliliğine birçok faktör neden olur: kentsel alanlardaki ısıtma sistemleri, araba ve hava trafiği, endüstriyel kirlilik ve polen, duman, bakteri ve virüsler gibi diğerleri. Daha önce belirtilenlere ek olarak, ERF Group hava filtreleme işlemleri ayrıca parçacıkların boyutlarını, şeklini ve özgül ağırlığını, tozların elektriksel özelliklerini, hava akış hızını vb. dikkate almaktadır. Bunlara, liflerin çapı ve yoğunluğu, kumaş mı yoksa mikro lif mi olduğu, filtre boyutları, filtrenin teknik veya ekonomik yönü ve daha fazlası olarak anlaşılan filtrenin kendisinin yapısı eklenmektedir. Tüm bunlar, geri çağrılan değişkenlerin tüm varyasyonları ve bunların olası kombinasyonları için aynı etkinliğe sahip tek bir filtreleme mekanizmasının olabileceğini dışlar. Bu mekanizmaları anlamak, pratikte hava filtrelerinin doğru seçimi için temel taşıdır.

Hava Filtresi Çalışma Sistemi

Hava filtrelerinin çalışma sisteminde, hava akışı filtre liflerinden geçer. Çapı filtreyi oluşturan lifler arasındaki mesafeden daha büyük olan katı parçacıklar, bir elekten geçtiği gibi tam olarak durdurulur. Bu mekanizma kaba parçacıklar, lifler, tüyler için geçerlidir. Bununla birlikte, en küçük parçacıklar, temel elektrik kuvvetlerinin etkisiyle filtrenin lifleri boyunca sabitlenir.

Parçacık, kendi ataletinden dolayı doğrusal olarak ilerler ve filtre liflerinden geçen hava akışının sapmasından etkilenmez. Bu nedenle, yağların veya liflerin işlendiği diğer maddelerin viskozitesinden dolayı lif ile çarpışır ve liflere yapışır. Bu prensip atalet filtreleri veya kum filtreleri için de aynıdır, bu durumda yapışkan yağların kullanımı yoktur. Hava hızı arttıkça bu mekanizmanın etkinliği artar.

Hava Filtrelerinin Sistemsel Özellikleri

ERF Group ürünleri çalışma sisteminde, bir hava akışındaki en küçük parçacıklar, parçacıkların kendilerine verilen Brown tipi salınım hareketlerine tabidir. Hava akışının genel yönü boyunca bu hareketler sırasında filtre lifleri ile temas ederler. Hem parçacıkların hem de liflerin çapı küçüldükçe ve hava hızı düştükçe parçacıkların filtre lifiyle karşılaşma olasılığı artar. Ayrıca bu mekanizmada parçacıklar, temel elektrik kuvvetlerinin etkisiyle liflere yapışır. Difüzyon mekanizması esas olarak çok yüksek verimli filtrelerde kullanılır.

Hava Filtrelerinin Seçenekleri

Hava filtre seçiminde esas olan, elde edilecek havanın temizlik derecesidir. Bir filtrenin sahip olması gereken verimlilik derecesinin seçimi buna bağlıdır. Bir filtrenin etkinliğini tanımlayan iki standart yöntem vardır:

  • Ön filtreleri ve ara filtreleri sınıflandırmak için EN 779 standardına göre yöntem
  • Mutlak filtreleri sınıflandırmak için EN 1822 standardına (taslak) göre yöntem

ERF Group filtrelerinin çalışma ömrü de bir diğer önemli veridir. Bir filtrenin, hava akışına ve tıkanmasına karşı gösterdiği direnç nedeniyle bir başlangıç ​​ve son basınç düşüşü vardır; üreticiler tarafından tavsiye edilen son basınç düşüşüne ulaşıldığında filtre değiştirilmelidir. Filtrenin bu basınç düşüşüne ne kadar sürede ulaştığı teknik özelliklerine ve çalıştığı ortama bağlıdır: tozlu, çok tozlu değil, temiz, steril, vb. olmasına bağlıdır.

Hava Filtrelerinin Çalışma Prensibi

ERF Group hava filtresi, çalışması sırasında havada dağılan partikülleri, boyutlarına göre ardışık katmanlar halinde filtreleme bölmesinde biriktirerek tutar. Bu partikül birikintisi, hava geçiş bölümünü küçültür, daha kıvrımlı hale getirir ve septumun kalınlığını arttırır, böylece filtrenin basınç düşüşünde bir artışa neden olur. Bir filtre tarafından tutulan ve basınç düşüşünde belirli bir artış oluşturan toz miktarı, tutma kapasitesini gösterir. Basınç düşüşünün artmasının yanı sıra katı parçacıkların birikmesi de filtrenin veriminde artışa neden olur. Doldurma kapasitesi, malzemenin doğası ve parçacık boyutu gibi ölçülmesi zor birçok faktöre bağlıdır. ERF Group ürünlerinde hava filtresinin arızası nasıl anlaşılır sorusu da çok fazla merak edilmektedir.

Hava Filtrelerinin Çalışma Süresi

Genel olarak bir filtrenin çalışma ömrü, aşağıdakiler gibi birçok faktöre bağlıdır:

  • Havadaki toz konsantrasyonu,
  • Toz parçacık boyutu Filtreleme performansı,
  • Doldurma kapasitesi İzin verilen yük kaybındaki artış.

Bir filtrenin tutma kapasitesi ve dolayısıyla çalışma ömrü, filtreleme yüzeyi ile doğru, hava akışı ile ters orantılıdır. ERF Group ürünleri en geniş özellikleri ile müşteri memnuniyeti sağlamaktadır.

Salyangoz Fan ve Radyal Fan Arasındaki Farklar Nelerdir?
SONRAKİ YAZI