Hidroforlar, kapalı genleşme tankları, santrifüj pompa, atık su proses pompaları, uçtan emişli pompalar, norm pompalar, çamur pompaları, transfer pompaları ve daha fazlası ERF Group güvencesiyle. Pompalar sıvıların taşınmasını sağlayan mekanik aygıtlardır. Sıvıların iletimini sağladıklarını da söyleyebiliriz. Sıvılar birbirinden farklılık gösterdiği için, pompalar arasında da sıvının türüne göre sınırlayıcı ayrımlar vardır. Pompalar, diğer bir deyişle tulumba ya da basaçlar, ileteceği sıvının türüne göre farklı materyallerden üretilmişlerdir. Örneğin, asitli bir madde taşınmak isteniyorsa kullanılan pompa bu sıvıya uygun özellikte olmalıdır. Tabi kullanılacak olan her pompa türünün belirli kullanım alanları vardır. Bu yüzden tüm pompa çeşitlerimiz belirlenen teknik düzenlemelere uygun şekilde üretilmiştir. Kullanılan ürün türüne, araç türüne göre sınırlayıcı bazı özellikleri de tabi mevcuttur.
Çalışma prensibine göre ve iletilecek olan sıvının içeriğine göre birbirinden farklılık gösteren pompalar uzun yıllardır kullanılmaktadır. Hatta pompanın tarihine baktığımızda mucidi olan Archimedes’in ik olarak su çıkartmak için pompa icat ettiğini görebiliriz. Doğal olarak ilk üretilen pompa bir su pompasıdır diyebiliriz.
Pompanın çalışma prensibini anlayabilmek için öncelikle ne işe yaradığını inceleyelim. Pompalar, sıvıların hem basınçlarını hem de toplam enerjisini arttırmaktadır. İçine çekmiş olduğu akışkana ise potansiyel ya da kinetik enerji kazandırmaktadır. Kısacası pompalar, iletmek istedikleri sıvıyı yükseğe çıkartmaya, gazları sıkıştırarak kapalı kapılardaki gazların boşaltılmasını sağlar.
Kullanım türlerine göre birçok farklı türde pompa seçenekleri bulunmaktadır. Tüm pompa türlerini kendi aralarında pozitif deplasmanlı pompalar ve dinamik pompalar olarak iki başlık altında inceleyebiliriz. Bunlar arasında en çok tercih edilen ve en çok bilinen pompa çeşitlerini şu şekilde toplayabiliriz.
Santrifüj pompalar, sıvı transferini gerçekleştiren ve endüstri sektöründe neredeyse her alanda kullanılan cihazlardır. Bu tipteki pompaların maliyeti düşüktür ve dünyada en çok kullanılan pompalar olarak da bilinirler. Endüstriyel ısıtma soğutma sistemleri, atık su tahliyesi, petrol tesisleri, madencilik, kağıt fabrikaları, ilaç üretim tesisleri gibi alanlarda bu pompaları görebilmek mümkün. Kullanılan sıvıların basıncını arttırarak, başka yere iletilmesi amacıyla kullanılmaktadır.
Santrifüj pompaların farklı modelleri ve tasarımları bulunmaktadır. Santrifüj pompalarda, gövdenin iç kısmında yer alan çark, sıvıya merkezkaç kuvveti kazandırmaktadır.
Santrifüjlü pompalar yanıcı ve aşındırıcı olan sıvılarda kullanılmak istendiğinde likitlerin pompalanması için manyetik kaplinli sentrifüj pompa kullanılmaktadır. Manyetik kaplinler de birçok alanda kullanılabilmektedir. Bu pompalarda sıvı çarkı ve motor mili birbirine bağlanmaktadır. Manyetik kaplinli santrifüj pompaların birçok farklı avantajları da bulunmaktadır. Avantajlarından bazıları şunlardır:
Hidrolik pompa, pistonlu, paletli ve dişli pompalar olarak kendi içerisinde gruplara ayrılmaktadır. Hidrolik pompalar, sıvılara basınç kazandırmakta ve hidrolik çalışma enerjisi üretmektedir. Gürültü seviyeleri ise çok düşüktür.
Hidrolik pompanın işlevini yerine getirebilmesi için yeterli basınç ve debiyi sağlaması gerekmektedir. Aksi durumda fonksiyonlarını gerçekleştirememektedir. Yani sıvıya basınç kazandırarak, hidrolik çalışma enerjisi üretmektedir.
Peristaltik pompalar dozaj pompası, transfer pompası ya da hortum pompası olarak da bilinmektedir. Atık su arıtımı, maden uygulamaları, kimyasal transferler gibi işlemlerde kullanılabilmektedir. Tasarım olarak farklı yapıya sahiptirler. Bu pompa türlerinde cihaz, sıvı ile temas etmemektedir. Böylelikle herhangi bir parçasının da temizlenmesine ayrıca gerek yoktur. Yalnızca gerektiği durumlarda boruyu temizlemek ya da değiştirmek yeterli olmaktadır. Peristaltik pompalarda boru değişimi de oldukça kolay bir işlem olduğu için pompa çok fazla bakım gerektirmeyecektir.
Diyaframlı pompalar özellikle endüstri alanında sıkça tercih edilmektedir. Sıvıların transfer sürecinin haricinde kapalı devre sirkülasyonlarının sağlanmasında veya filtreleme işlemlerinde de kullanılmaktadır. Diyaframlı pompa, günümüzde makine, petrol, ilaç ya da kimya sanayileri gibi farklı sektörlerde kullanılabilmektedir. Diyaframlı pompalar kendi içlerinde havalı diyaframlı pompalar ve elektrikli diyaframlı pompalar olmak üzere ikiye ayrılmaktadır.
Havalı diyaframlı pompalar hem performans hem de verimlilik açısından fark yaratmaktadır. Göze çarpan ilk özelliği çalışırken elektriğe ihtiyaç duymamasıdır. Basit çalışma sistemlerine sahiptirler. Bu yüzden bakımı da kolaydır. Bu model pompalar kendiliğinden emiş yapabilme özelliklerine de sahiptirler. Hangi sektörde kullanılacaklarsa ona uygun bir şekilde farklı malzemelerden de üretilebilmektedirler.
Diyaframlı pompaların bir diğer modeli olan elektrikli diyaframlı pompalar, havalı diyaframlı pompaların sahip olduğu özelliklerin çoğuna sahiptir. Elektrikli diyaframlı pompaların en önemli özelliklerinden birisi elektrik kaynağından dolayı hassas dozajla transfer imkanı sunmaktadır. Darbesiz ve stabil bir akış imkanı sağlamaktadır. Genellikle bu pompaların gövdelerinde ya metal ya da plastik malzemeler kullanılmıştır.
İhtiyacınız olan tüm pompa seçenekleri ERF Group kalitesiyle size ulaştırılmaktadır. Sektörde tecrübesi olan ERF Group seçkin markalarla yapmış olduğu işbirlikleri ile sektördeki yeni teknolojileri de sürekli olarak takip ederek sizlere her zaman daha iyi bir hizmet vermektedir. Müşterilerimize hep daha mükemmel bir hizmet sunmaya çalışırken aynı zamanda rekabetçi çözümler de üretmekteyiz.
Her zaman kaliteli ürünleri sizlerle buluşturmayı amaçlayan ERF Group ile su pompaları, hidroforlar, sentrifüj ponpalar başta olmak üzere tüm diğer pompa seçeneklerine de kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Satışını yapmış olduğumuz pompa seçeneklerine sitemizden kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Her bir ürünün detaylı açıklamasına ilgili ürünün sayfasından kolaylıkla ulaşarak, inceleyebilirsiniz.
ERF Group olarak ihtiyacınız olan her zaman size üretim, pazarlama konularında gerek satış öncesi gerek satış sonrası memnuniyetle yardımcı olmaktayız. Ürünlerimizin tamamını kendi bünyemizde üretip, sizlere sunmaktayız. Gelişen teknolojiye ayak uydurup, en kaliteli işçiliği sizlere sunmaktayız.
Pompa çeşitleri adına gereken her şeyi sitemizde bulabilecek, ihtiyacınız olan zaman uzman kadromuzdan destek alabileceksiniz. Pompa seçenekleri konusunda firmamıza danışmadan karar vermemenizi öneririz. İhtiyaçlarınızı belirleyemediyseniz ya da ihtiyaçlarınızı belirlediniz ama hangi ürünü almanız gerektiğini bilmiyorsanız tecrübeli ekimiz size fikir verebilir. Böylelikle kafa karışıklığınızı da ortadan kaldırmış olacaksınız. Şu aşamada yapmanız gereken tek şey firmamız ile iletişime geçerek, arkanıza yaslanmak ve gerisini uzman ellerine bırakmak.
ERG Group kalitesine ait hizmet almaya karar verdiyseniz, sitemizdeki iletişim numaralarımızdan bizimle iletişime geçebilirsiniz. Hatta dilerseniz yine İletişim kısmımızda yer alan mail adresi, iletişim formu gibi yolları tercih ederek de ekibimize ulaşabilirsiniz. İhtiyacınız olan konuyla ilgili olarak en kısa sürede tarafınıza mutlaka dönüş sağlanacaktır. Uzman ekibimiz en iyi çözümleri ve imalatları size sunmak için çalışmaktadır. Satın almak istediğiniz ürün çeşitlerimiz için ise ekibimizden fiyat teklifi alarak da kararınızı verebilirsiniz.
ERF Group’tan hizmet almaya karar verdiyseniz bir an önce harekete geçebilirsiniz. Hızlı ve kesin çözümlerin adresi her zaman ERF Group.